d'Eigeweskus

Over ons

In het kort

d’Eigeweskus is een dweilband uit het dorpje Langeweg in Noord-Brabant. De band vindt het belangrijk dat hun muziek goed in de oren moet klinken, maar ook dat muziek maken gezellig moet zijn. 

Allerlei verschillende stijlen muziek, muzieknummers van Nederlandse bodem en gouwe ouwe zijn daarvoor belangrijke ingrediënten. d’Eigeweskus heeft een eigen sound ontwikkeld. Het herkenbare geluid ontstaat dankzij de diverse arrangementen. Een paar jaar geleden is een aantal nummers vereeuwigd op CD. 

Geschiedenis

In 1983 zijn we opgericht onder de naam De Goudblaozers. Met een aantal bekenden uit Langeweg, waarvan sommige nog geen noten konden lezen of een muziekinstrument konden bespelen.

Vijf jaar later is besloten afscheid te nemen van de oorspronkelijke naam. Een toenmalig lid heeft de naam d’Eigeweskus verzonnen, waar we nu nog steeds erg blij mee zijn.

Wie zijn we nu?

Na al die jaren dat we bestaan, is nog altijd 1 van de oorspronkelijke oprichters van de band een spelend lid.

Momenteel is ons jongste lid 17 jaar en de minst jongste net 70. Leeftijd of niveau is niet belangrijk, wij maken samen muziek en plezier!

Momenteel onder muzikale leiding van Peter Dudok.

Wil je ook met ons mee spelen, kom eens kijken. We repeteren op vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 uur en borrelen daarna gezellig verder!